Ons specialisme

DELIVERED DUTY PAID (DDP) RUSLAND

Delivered Duty Paid

Betekent dat de verkoper aan zijn leveringsplicht voldoet wanneer de goederen op de genoemde plaats in het land van invoer beschikbaar zijn gesteld. De verkoper draagt de risico’s en kosten inclusief rechten, belastingen en overige heffingen verbonden aan het aldaar leveren van de ingeklaarde goederen.

Indien de partijen, sommige van de bij invoer van de goederen verschuldigde kosten (zoals belasting op toegevoegde waarde (btw)) van de verplichtingen van de verkoper willen uitsluiten, dient dit duidelijk te worden gemaakt door woorden van die strekking toe te voegen: Franco inclusief rechten, exclusief btw … (genoemde plaats van bestemming).
De verkoper heeft hier de maximale verplichting : de overdracht van de risico’s en de kosten gebeurt bij de levering aan de koper en hij staat ook in voor het lossen (tenzij anders bedongen).

DDP zendingen worden steeds populair in Rusland omdat Russische douane procedures de afgelopen jaren er niet makkelijker op zijn geworden. Daarom willen steeds meer Russische importeurs niet meer zelf importeren en verplichten ze hun leveranciers voor DDP oplossingen te zorgen.
Vaak wenden  deze leveranciers zich tot hun logistieke dienstverleners voor een oplossing. Omniway  heeft strategische partnerships met een aantal logistieke dienstverleners in Moskou en in St. Petersburg en samen kunnen wij op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten aanbieden.

Omniway biedt altijd volledige, duidelijke en gedetailleerde informatie over de kosten in alle stadia van de levering (transport, inklaring diensten en het verkrijgen van vergunningen, douane kosten, bankkosten).

schema-ddp-russia

Bekijk diagram DDP Rusland

TRADING HOUSE SOLUTIONS

Het komt vaak voor, dat zowel de leverancier als de ontvanger in Rusland niet al te veel ervaring hebben met allerlei voorschriften en verplichtingen bij het invoeren van de goederen binnen de Russische Federatie.
Onze organisatie biedt voor u een oplossing waarbij Omniway B.V. als daadwerkelijke importeur van uw goederen optreedt en tevens verantwoordelijkheid neemt voor de inklaring en het betalen van de bijbehorende Duties en Taxes. U en de eindklant worden in deze constructie volledig ontlast.

schemas-thr

Bekijk diagram Trading House Rusland

BACKORDERS / NALEVERING & GARANTIEONDERDELEN

Vaak voorkomende probleem bij exporteurs die al jarenlang zeer succesvol naar Rusland verkopen, dat ze toch op bepaalde punten tegen problemen aanlopen. Voorbeelden zijn naleveringen voor turn key projecten of garantieonderdelen. Dit komt omdat het douanerecht in Rusland beperkingen heeft voor buitenlandse ondernemingen; alleen Russische wettelijke entiteiten kunnen betalingen doen aan de douane.
Bij contractuele verplichtingen van naleveringen &  garantieonderdelen moet exporteur zelf zorg dragen voor de transport, douane afhandeling, het betalen van invoerrechten en BTW, waarbij klant in Rusland enkel de goederen in ontvangst wenst te nemen.

Omniway B.V. biedt haar klanten twee mogelijkheden:

  • AD HOC afhandeling van naleveringen & garantieonderdelen
  • Voorraad opbouw van uw reserveonderdelen in Rusland

AD HOC afhandeling van naleveringen & garantieonderdelen

Per zending worden kosten voor de transport, inklaring en certificering berekend. Onafhankelijk van de afmetingen en het gewicht van uw zending, Omniway B.V. zorgt voor de totale traject afhandeling.

Voorraad opbouw van uw reserveonderdelen in Rusland

Indien uw zending is klein of een lage waarde heeft , kunnen de kosten voor de douaneafhandeling en certificering in Rusland relatief hoog uitvallen.Vaak moet uw nalevering of garantieonderdeel in zeer korte tijd op de plaats van bestemming in Rusland zijn.  De enige manier om douane kosten te  reduceren en transittijd te verkorten is om een lokale voorraad van garantieonderdelen in Rusland aan te houden.
Echter, zonder uw eigen entiteit in Rusland , is dat onmogelijk.

Omniway B.V. biedt u de mogelijkheid om een voorraad in Rusland aan te houden zonder uw eigen entiteit. Ons bedrijf kan als importeur van uw goederen in Rusland optreden. Wij zorgen voor de douane afhandeling en opslag van uw garantieonderdelen in een van onze  warehouses in Moskou of St. Petersburg.

Voordelen van voorraad opbouw in Rusland:

  • Er kunnen grotere volumes tegelijk getransporteerd en ingeklaard worden, met als gevolg; lagere totale kosten van de transport en douane afhandeling in Rusland.
  • Snelle levertijd

Zoals eerder vermeld, is deze optie zeer geschikt voor het aanhouden van een voorraad reserveonderdelen voor de reparaties onder garantie in Rusland of andere dringende leveringen.

Ook kunt u bijvoorbeeld een voorraad goederen aanhouden voor een internet winkel, die in Rusland actief is.

Wilt u meer informatie over transport en douane afhandeling van uw naleveringen & garantieonderdelen naar Rusland? Neem gerust contact met ons op.

TEST ZENDINGEN NAAR RUSLAND

Een van de grootste obstakels bij het zakendoen in Rusland: hoe kan/moet ik mijn goederen op de meest efficiënte en effectieve manier bij mijn klanten in Rusland geleverd krijgen.
Dit blijkt een uitdaging voor veel exporteurs te zijn, vooral in beginfase,  wanneer men probeert de eerste stappen op de Russische markt te zetten.
omniway-testzendingen
Vanzelfsprekend wilt uw potentiele klant in Rusland in eerste instantie een paar test zendingen ontvangen om uw product beter te leren kennen en te testen.  In de meeste gevallen moet exporteur zelf zorg dragen voor de transport, douane afhandeling, het betalen van invoerrechten en BTW, waarbij klant in Rusland enkel de goederen in ontvangst wenst te nemen.

Onafhankelijk van de afmetingen en het gewicht van uw test zending, zorgt Omniway BV voor de totale traject afhandeling.
U als exporteur hoef helemaal niks te doen en uw klant moet enkel de goederen in ontvangst  nemen.

Wilt u meer informatie over transport en inklaring van test zendingen naar Rusland? Neem gerust contact met ons op.