Logistieke services

EXPEDITIE

Omniway B.V. is gespecialiseerd in transport naar Rusland en Oekraïne. Ook de voormalige Sovjet-republieken (GOS) en de Centraal-Aziatische landen zijn voor ons een bekend terrein.

Vervoer per weg, zeevracht of multimodaal, in overleg met u kiezen we altijd een efficiënte transportmodaliteit. Met de beschikking over een excellent en betrouwbaar netwerk van hoogwaardige transporteurs garanderen wij u een zorgeloos transport! Of het nu gaat om complete partijen, groupage, geconditioneerd- of exceptioneel transport; Omniway B.V. kan het voor u regelen.

Transport Informatie Rusland Transport Informatie Oekraïne

 

WAREHOUSING/VAL

We hebben eigen warehouses in Bemmel, Nederland en in St. Petersburg & Moskou, Rusland. Long- en short term, bonded- en non-bonded.

Van opslag, overslag en orderbeheer tot en met facturering en beheer van uw voorraden. Omniway B.V. biedt u een totaalconcept op het gebied van warehousing. U kunt dan ook bij ons terecht voor opslag voor korte en langere tijd, van één pallet tot duizend vierkante meter.

Overzicht warehousing services

 • Inbound – storage – outbound
 • Orderpicking
 • VAL – activiteiten
 • Bonded en high secure warehouses
 • Spare parts handling
 • Voorraad- en ordermanagement
 • Overname van zowel fysieke als administratieve activiteiten
 • Overname van bestaande warehouse activiteiten (in-house warehousing)
 • Ervaren en goed opgeleid personeel

Value Added Logistics (VAL – activiteiten)

Logistiek is niet alleen een kwestie van kosten besparen, maar ook van waarde toevoegen. Met onze oplossingen op het gebied van Value Added Logistics verbeteren we uw logistieke performance.

De druk op de voortgang van logistieke processen wordt steeds hoger, waarbij het bieden van toegevoegde waarde steeds belangrijker wordt. Hierbij kan gedacht worden aan het klantspecifiek maken van algemene productmodules vlak voor het tijdstip van verzending.

Value Added Logistics bij Omniway B.V.

 • Repacking en (her)conditionering
 • Invoicing
 • Ordermanagement
 • Back office functies
 • Douaneafhandeling inclusief bonded warehousing en fiscale vertegenwoordiging

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over Warehousing bij Omniway B.V. ? Neem gerust contact met ons op.

DOOR-TO-DOOR

Omniway B.V. verzorgt totale traject ex leverancier tot deur klant, inclusief transport, im- en export documentatie en coördinatie van de inklaring in St. Petersburg en Moskou.

Als ervaren netwerkorganisatie is Omniway B.V. uw aanspreekpunt en 3pl+ ontzorger.
Omniway B.V. biedt maatwerk in het samenstellen van diverse gespecialiseerde logistieke diensten. Een ervaren ketenregisseur met minimale overhead.

Omniway B.V. is een informele organisatie met korte lijnen. Als opdrachtgever heeft u een vast aanspreekpunt voor uw complete logistieke dienstverlening. U richt zich op uw kernactiviteiten. Onze knowhow, uw kwaliteit. Zo hebt u voor het gehele logistieke traject uw vaste contactpersoon. Vanaf offerte tot aflevering van uw goederen. Eén vertrouwd gezicht en altijd aanspreekbaar. Het snel inspelen op uw wensen is hiermee gewaarborgd.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over DOOT-TO-DOOR? Neem gerust contact met ons op.

EXTRA DIENSTEN

Naast de hiervoor beschreven diensten, biedt Omniway B.V. tevens een aantal extra diensten omtrent transport en logistiek.

 • Directe vertegenwoordiging
 • Verzekeringen

Directe vertegenwoordiging

Omniway B.V. kan voor u de elektronische uitvoer maken. Hiervoor hebben wij alleen een getekende machtiging nodig. In het kader van de nieuwe douane- en belastingregels die per 6 april 2008 zijn ingegaan, zijn wij verplicht om deze machtiging van u als exporteur/eigenaar in bezit te hebben.

Deze eenmalige machtiging brengen geen extra kosten of extra administratieve lasten met zich mee.

Benodigde documenten:

 • Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel
 • Identiteitsbewijs van de tekeningsbevoegde persoon

Voor directe vertegenwoordiging maken wij gebruik van het zogenaamde uitvoergeleidedocument (UGD of EAD) met daarop het Movement Reference Number (MRN).

Hiervoor hebben wij van u – als afzender of eigenaar – van de goederen éénmalig een machtiging nodig. Daarnaast wordt bij elke exportzending een factuur en paklijst meegegeven. Let op! Het moet een commerciële factuur zijn, Pro Forma factuur wordt door de Nederlandse douane niet geaccepteerd.
De machtiging kan alleen worden getekend door iemand die tekeningsbevoegd is bij de Kamer van Koophandel.

Douane aanpassingen

Een aantal regelementen zijn door de Nederlandse douane laatste tijd scherp aangepast. Het maken van uitvoer op eigen naam van Omniway B.V. (voor onze klanten) mag niet meer. U, als eigenaar / afzender, bent verantwoordelijk voor de uitvoer, zowel qua documentatie als qua belasting / BTW. In het nieuwe systeem krijgt Omniway B.V. als aangever een elektronisch retourbericht van het douanekantoor van uitgang.

Hiermee is dan aan de verplichting voldaan en de goederen zijn daadwerkelijk uitgevoerd. Omniway B.V. als aangever en u als afzender / eigenaar hebben de verplichting om de originele bescheiden 7 jaar te bewaren (belastingcontroles).

Verzekeringen

Weet u bijvoorbeeld dat een vervoerder slechts beperkt aansprakelijk is? Voor u als eigenaar (van de goederen) kan dit vervelende gevolgen hebben omdat u niet de volledige waarde vergoed krijgt.

Algemene voorschriften

AVC condities
Voor vervoer dat geheel binnen Nederland plaatsvindt worden de AVC condities gehanteerd. AVC staat voor Algemene Vervoerscondities. De aansprakelijkheid van de vervoerder is € 3,40 per kilogram vervoerd gewicht.

CMR condities / Grensoverschrijdend vervoer (binnen Europa)

Nu is het CMR verdrag van toepassing. Ook deze wet gaat uit van een vergoeding per kilogram gewicht. De vergoeding is 8,33 SDR. Een SDR fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel schommelt de koers rond de € 9,50 / € 10,00 per kilogram vervoerd gewicht. Op de website van het IMF kunt u de SDR-koers terug vinden.

FENEX condities

Als Expediteur opereert Omniway B.V. onder Nederlandse Expeditie voorwaarden – FENEX, gedeponeerd ter Griffie van de Arrondissementsrechtbanken te Amsterdam, Arnhem, Breda en Rotterdam op 1 juli 2004.
Link naar FENEX voorwaarden

Om te voorkomen dat u te maken krijgt met een hiaat tussen waarde en schadevergoeding, kunt u voor een goederentransportverzekering besluiten.

Omniway B.V. biedt haar klanten een mogelijkheid om een doorlopende goederentransportverzekering af te sluiten.

Deze verzekering wordt afgesloten op basis van uw transportomzet per jaar. U sluit de verzekering eenmalig af waarmee ieder transport in dekking wordt genomen. Deze verzekering is ideaal als u regelmatig gebruik maakt van goederenvervoer.